EFG International: Μικτή εικόνα αποτελεσμάτων

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 12:28

Λειτουργικά κέρδη 88,4 εκατ. ελβετικά φράγκα (63,2 εκατ. ευρώ) παρουσίασε, στο πρώτο εξάμηνο του 2010, η συγγενής εταιρεία της EFG Eurobank, η EFG International συμφερόντων του ομίλου Λάτση, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 17%, όμως οι ζημιές από απομείωση συμμετοχής σε μεγάλα ευρωπαϊκά funds οδήγησαν σε ζημιές 809,8 εκατ. ελβετικών φράγκων (579,13 εκατ. ευρώ).

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της EFG International, Lawrence Howell, σημειώνει ότι ένας αριθμός εξειδικευμένων επιχειρηματικών προϊόντων συνέχισε να υποαποδίδει και η τράπεζα αποφάσισε να ακολουθήσει μία στρατηγική, ώστε να εγγραφούν ως απομειώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επενδυτικής τράπεζας, οι καθαρές νέες εισροές ενεργητικού, το πρώτο εξάμηνο από ιδιώτες πελάτες ήταν 6,3 δισ. φράγκα (4,51 δισ. ευρώ), που αντιπροσωπεύει αύξηση 16% σε ετήσια βάση. Ετσι, το συνολικό ενεργητικό που διαχειριζόταν ο όμιλος ανερχόταν στα 87,5 δισ. φράγκα (62,58 δισ. ευρώ) στις 30 Ιουνίου 2010, έναντι 86,2 δισ. φράγκα (61,6 δισ. ευρώ) στο τέλος του 2009, ήτοι αύξηση 9%.

Σχετικά με την απομείωση των στοιχείων ενεργητικού, η τράπεζα αποφάσισε να εγγράψει ζημιές 859,5 εκατ. φράγκων (614,6 εκατ. ευρώ) σε ειδικά προϊόντα τα οποία ήταν τα MBAM, CMA, και DSAM. Η κίνηση αυτή, όπως σημειώνεται, δεν έχει καμία επίδραση στις ταμιακές ροές ή την κεφαλαιακή επάρκεια.

Οπως σημειώνεται, η EFG International διαθέτει καλή κεφαλαιακή διάρθρωση, με δείκτη κινδύνου BIS στο 13%, πάνω από 12,9% που είχε πριν από έξι μήνες.

Σχολιάζοντας την πορεία προς το μέλλον, η διοίκηση αναφέρει ότι η στρατηγική της εστιάζεται στον κλάδο του private banking, ο οποίος έχουν επιφέρει ισχυρά αποτελέσματα από τη δημιουργία της τράπεζας το 1995 και υπάρχει σημαντική δυναμικότητα περαιτέρω ανάπτυξης, όπως αποδεικνύουν οι εισροές στο ενεργητικό.

Η διοίκηση αναφέρει επίσης ότι το πρώτο μισό του έτους χαρακτηρίστηκε από μια βαθμιαία βελτίωση, με ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Εν τούτοις, η κατάσταση άρχισε να κάμπτεται σημαντικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, εξαιτίας των ανησυχιών λόγω των κρατικών χρεών και της γενικής αβεβαιότητας για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.

Το ισχυρό ελβετικό φράγκο, τα χαμηλά επιτόκια, η προτίμηση των πελατών στα μετρητά και τα χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας, καθώς επίσης και μια πολύ χαμηλότερη συμβολή των εσόδων από το κομμάτι της διαχείρισης, επέδρασαν στη γενικότερη πορεία των εσόδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα