Panasonic: Προς εξαγορά των Sanyo Electric, Panasonic Electric Works

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 13:44
UPD:13:47
REUTERS/TORU HANAI

Στην εξαγορά των μετοχών που δεν κατέχει ήδη σε δύο θυγατρικές της, τη Sanyo Electric και την Panasonic Electric Works, σχεδιάζει να προχωρήσει η Panasonic έναντι τιμήματος έως 818,4 δισ. γιεν (9,4 δισ. δολάρια).

Προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ανωτέρω εξαγορές, η ιαπωνική εταιρεία θα αντλήσει έως 500 δισ. γιεν μέσω της διάθεσης νέων μετοχών. Οι μετοχές της υποχώρησαν σήμερα έως 11%.

Υπό την προεδρία του Φούμιο Οχτσούμπο, η Panasonic έχει στρέψει το ενδιαφέρον της από τις ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, οι οποίες προσφέρουν χαμηλό περιθώριο κέρδους, στις ηλιακές κυψέλες, τις μπαταρίες και άλλα ενεργειακά προϊόντα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας προσφοράς για τις μετοχές των δύο θυγατρικών της θα διαρκέσει από τις 23 Αυγούστου έως της 6 Οκτωβρίου. Η Panasonic θα καταβάλλει 138 γιεν για κάθε μετοχή της Sanyo, τιμή 9,5% υψηλότερη από τη μέση τιμή της μετοχής της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο, και 1.110 γιεν για κάθε μετοχή της Panasonic Electric Works, τιμή 17,1% υψηλότερη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα