ΣΒΒΕ: Καταστροφικές οι συνέπειες της απεργίας για τη μεταποίηση

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 15:22

Σε παύση της λειτουργίας όλων των μεταποιητικών επιχειρήσεων, λόγο αδυναμίας προμήθειας καυσίμων και πρώτων υλών, με αποτέλεσμα ζημιές ανυπολόγιστης αξίας, οδηγεί η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως και των βυτιοφόρων, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΕΕ).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΒΕΕ, οι ζημιές για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις είναι τόσο σε οικονομικό επίπεδο αποτελέσματος, όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας των επιχειρήσεων αυτών προς τους πελάτες τους, και ειδικά σε αγορές – πελάτες, που δεν συγχωρούν τέτοιου είδους συμπεριφορές κατευθυνόμενοι άμεσα σε ομοειδής επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Τονίζεται ακόμη ότι «η συνέχιση της απεργίας, που προσθέτει ένα ακόμα βάρος στο είδη εύθραυστο αρνητικό περιβάλλον που διέπει τις επιχειρήσεις σήμερα, θα οδηγήσει πολλές από αυτές σε κλείσιμο».

Καταλήγοντας ο ΣΒΒΕ ζητεί από την κυβέρνηση και τη συνδικαλιστική ηγεσία των απεργών να προβούν άμεσα σε διάλογο και παύση της απεργίας, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους απέναντι στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν και στους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα