Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ώθηση από τις τηλεπικοινωνίες
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2002 10:44
UPD:10:55

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και ενέργειας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.099 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,19%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.200 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,21% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.233,71 μονάδες με άνοδο 1,31%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών μετά την εκτίμηση της φινλανδικής Nokia ότι οι πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθούν το επόμενο έτος παρά την απαισιοδοξία για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής οικονομίας.

Η μετοχή της φινλανδικής εταιρείας ενισχύεται κατά 1,91% συμπαρασύροντας προς τα πάνω τους τίτλους ομοειδών εταιρειών.

Ώθηση στις μετοχές τηλεπικοινωνιακών εταιρειών έδωσε και η σύσταση της Merrill Lynch στους πελάτες της να αυξήσουν τις θέσεις τους στον εν λόγω κλάδο.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από την ενίσχυση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Η μετοχή της BP σημειώνει άνοδο κατά 0,71%.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της GlaxoSmithKline μετά από πληροφορίες ότι η βρετανική φαρμακοβιομηχανία είναι μεταξύ των εταιρειών που σχεδιάζουν να υποβάλουν προσφορά για την εξαγορά του προβληματικού φαρμακευτικού τμήματος της γερμανικής Bayer. Η Bayer έθεσε το τμήμα φαρμάκων της προς πώληση την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώνοντας ότι δεν επιμένει πλέον να κρατήσει μερίδιο πλειοψηφίας μέσω οιασδήποτε συνεργασίας που θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο τμήμα. Η μετοχή της Bayer ενισχύεται κατά 4,1%, ενώ εκείνη της GlaxoSmithKline σημειώνει πτώση κατά 1,21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα