Sprider Stores: «Βλέπει» πτώση των πωλήσεων έως 12%

Στο α’ εξάμηνο
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 15:28

Κάμψη των πωλήσεων της Sprider Stores κατά 10-12% αναμένει για το πρώτο εξάμηνο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χαράλαμπος Ξυλούρης, επικαλούμενος την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση.

«Είμαστε κάτω στις πωλήσεις, υπολογίζω μεταξύ 10-12% το πρώτο εξάμηνο», ανέφερε ο κ. Ξυλούρης σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters.

«Η αφομοίωση του ΦΠΑ, η μείωση των τιμών για να κρατήσουμε το μερίδιο της αγοράς και να το αυξήσουμε μας έχουν φέρει σε μείωση τζίρου 10-12%», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο οι ενέργειες της εταιρείας θα τη βοηθήσουν να μην εμφανίσει ανάλογη πτώση.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2009 η Sprider ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 79 εκατ. ευρώ.

Οι καταναλωτικές δαπάνες έχουν μειωθεί σημαντικά μετά τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και τις αυξήσεις φόρων που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο όγκος των λιανικών πωλήσεων μειώθηκε κατά 7,3% το Μάιο, σε ετήσια βάση, με τον κλάδο της ένδυσης και της υπόδησης να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες 19,6%.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα