Θυγατρική στις ΗΠΑ ίδρυσε η ΠΡΟΜΟΤΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2002 15:05

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στην Αμερική προχώρησε η ΠΡΟΜΟΤΑ Ελλάς Α.Ε. Η νέα εταιρεία φέρει το διακριτικό τίτλο PROMOTA International INC και αποκλειστικός μέτοχός της με το 100% των μετοχών είναι η ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Βασική επιδίωξη της νέας εταιρείας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, είναι η δυναμική είσοδός της στην αγορά του διαφημιστικού ενδύματος και των διαφημιστικών δώρων, η οποία υπολογίζεται ότι καλύπτει στην Αμερική τζίρο της τάξης ων 5,5 δισεκ. δολαρίων ετησίως.

Η PROMOTA International θα προμηθεύεται τα διαφημιστικά ενδύματα από την παραγωγική μονάδα της Βουλγαρίας, η οποία ανήκει στις δραστηριότητες της πρόσφατα ιδρυθείσας PROMOTA BULGARIA EAD.

Μεταξύ των στόχων της νέας εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης η σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με γνωστή αμερικανική εταιρεία, για την προώθηση δραστηριοτήτων που αφορούν στον κλάδο των επιχειρηματικών δώρων και την απόκτηση σημαντικού μεριδίου στη τεράστια αγορά των διαφημιστικών δώρων στην Αμερική.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην πρώτη γραμμή των επιδιώξεων της νέας εταιρείας βρίσκεται η δημιουργία θυγατρικής στο Shenzhen της Κίνας, (σχέδιο το οποίο αποτελεί από καιρό προτεραιότητα της ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.), και η οποία μεταξύ άλλων θα υποστηρίζει την δραστηριότητα της PROMOTA INC σε σχέση με τα διαφημιστικά δώρα, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική προμήθεια της σε είδη τα οποία θα παράγονται στην Κίνα σε ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα με προορισμό και την αμερικάνικη αγορά. Σκοπός της εταιρείας είναι να πετύχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την επιβεβαιωμένη ποιότητα την οποία θα είναι σε θέση πλέον να ελέγχει η ίδια.

Επιπροσθέτως η PROMOTA INC. θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτων BARGAIN STORES - Home Gallery στο πρότυπο της ήδη επιτυχημένης αμερικάνικης αλυσίδας VALUE CITY.

Τέλος, η PROMOTA International INC. θα αναλάβει από τον Ιανουάριο του 2003 την πραγματοποίηση road shows στην Νέας Υόρκη, με στόχο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να καταστήσει ευρύτερα γνωστή στα αμερικανικά Funds τόσο τη δυναμική της εισηγμένης στο ΧΑΑ ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., προκειμένου για την προσέλκυση επενδυτών όσο και τη δική της δραστηριότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα