Volvo: Παραδόθηκε οριστικά στα χέρια της Geely

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 16:09
UPD:04/08/2010 10:53

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά της Volvo από την κινεζική Geely, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εξαγορά ξένης αυτοκινητοβιομηχανίας από κινεζική εταιρεία, ως αποτέλεσμα της αλματώδους ανάπτυξης της εν λόγω αγοράς στην Κίνα.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του ιδιοκτήτη της Geely Automobile, η εταιρεία του κατέβαλε 1,3 δισ. δολάρια σε μετρητά και υπέγραψε γραμμάτιο 200 εκατ. δολαρίων στην Ford.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζει πλέον η Geely είναι να αποκαταστήσει τα υψηλά μακροχρόνια επίπεδα κερδοφορίας της Volvo , πρώην βραχίονα της Ford. Το 2009, η εταιρεία είχε σημειώσει έσοδα ύψους 12,4 δισ. δολαρίων από την πώληση 334.000 αυτοκινήτων. Σε επίπεδο προ φόρων, όμως, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε ζημίες ύψους 653 εκατ. δολαρίων.

Η Geely σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την επωνυμία της Volvo για την κατασκευή και πώληση πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα, η οποία ξεπέρασε πέρσι τις ΗΠΑ καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας θα παραμείνει στη Σουηδία προκειμένου να προμηθεύεται η διεθνής αγορά, σύμφωνα με τα σχέδια της Geely.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα