Μπερνάνκι: Μακρύς ο δρόμος για την πλήρη ανάκαμψη

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 17:54
EPA/FRANCK ROBICHON

«Βελτιώνεται αλλά έχει δρόμο ακόμη μέχρι να ανακάμψει πλήρως» δήλωσε σήμερα για την αμερικανική οικονομία ο διοικητής της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος επισήμανε τα προβλήματα της υψηλής ανεργίας και τις εξασθένισης στην αγορά κατοικίας.

«Έχουμε να κάνουμε πολύ δρόμο ακόμη για να πούμε ότι η οικονομία έχει ανακάμψει πλήρως, την ώρα που πολλοί Αμερικανοί έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, τις κατασχέσεις και την απώλεια των αποταμιεύσεων», επισήμανε ο διοικητής της Fed.

Σύμφωνα με τον Μπερνάνκι, οι καταναλωτικές δαπάνες αναμένεται να σημειώσουν άνοδο το προσεχές τρίμηνο, χάρη στην αύξηση των εσόδων και τη βελτίωση των συνθηκών στον πιστωτικό τομέα. Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει την ανάκαμψη να είναι βιώσιμη, καθώς τα οφέλη από τα πακέτα κινήτρων εξασθενούν.

Όπως επισήμανε, η Fed εκτιμά πως ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα την ερχόμενη διετία. Όσον αφορά στις τράπεζες, ο Μπερνάνκι υποστηρίζει ότι τα χειρότερα φαίνεται πως έχουν περάσει, αν και πολλές τράπεζες παραμένουν σε δυσχερή θέση λόγω επισφαλών δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα