BMW: Στα ύψη τα κέρδη το β' τρίμηνο

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 10:04
UPD:10:13
EPA/STEPHAN JANSEN

Τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα 2,5 ετών μετά την αύξηση της ζήτησης για τη νέα Σειρά-5 των αυτοκινήτων της, σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση των πωλήσεων σε Κίνα και ΗΠΑ, εμφάνισε η Bayerische Motoren Werke AG, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από έξι φορές φθάνοντας στα 834 εκατ. ευρώ (1,1 εκατ. δολ.) από 121 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο. Τα έσοδα της BMW αυξήθηκαν 18% φθάνοντας στα 15.3 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις ρεκόρ στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, και η ανάκαμψη στις ΗΠΑ, ώθησαν την BMW και τη μικρότερη ανταγωνίστριά της Daimler AG να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για το 2010. Τον Ιούνιο η BMW ανακοίνωσε ότι η νέα της Σειρά-5 πουλήθηκε σε όλες τις αγορές, και την περασμένη εβδομάδα η Daimler ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να παράγει αυτοκίνητα Mercedes για να καλύψει τις παραγγελίες.

Στις 13 Ιουλίου η BMW αναθεώρησε την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της λέγοντας ότι αυτές θα αυξηθούν περίπου 10% υπερβαίνοντας το 1,4 εκατ. αυτοκίνητα. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους στο τμήμα των αυτοκινήτων θα υπερβεί το 5%, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Daimler αναθεώρησε την πρόβλεψη του 2010 για τον στόχο των λειτουργικών της κερδών στις 27 Ιουλίου, στα 6 δισ. ευρώ, μετά την πραγματοποίηση υψηλότερων κερδών το τρίμηνο.

Η BMW, η οποία επίσης παράγει τα αυτοκίνητα Mini και τα Rolls-Royce, πούλησε 13% περισσότερα αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ οι πωλήσεις της δεύτερης τη τάξει Mercedes-Benz, σημείωσαν αύξηση 12%. Το εξάμηνο, το σκέλος Audi της Volkswagen, το οποίο σχεδιάζει να ξεπεράσει την BMW και να καταστεί πρώτο στα πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο έως το 2015, σημείωσε 15% υψηλότερες πωλήσεις.

Η BMW προσέλαβε 5.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης μετά την κατάργηση των περισσότερων μη μόνιμων θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα