Κέρδη 1,3% στο Τόκιο

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 10:38
REUTERS/KΙΜ KYUNG-HOON

Με κέρδη 1,3% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος ενισχύθηκε από τις διευρυμένες αγορές χάρη στην υποχώρηση των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν και τα θετικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Τα κέρδη περιόρισαν, ωστόσο, οι ανησυχίες για την περαιτέρω βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και η ανατίμηση του γεν, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς. Η ανάκαμψη ενδέχεται να είναι εύθραυστη, καθώς θα βασίζεται περισσότερο στην κάλυψη των θέσεων αγοράς ενώ οι επενδυτών βρίσκονται σε αναμονή των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, όπως προειδοποιούν.

«Παρότι η κατάσταση φαίνεται καλή προς το παρόν, εξακολουθεί να υπάρχει ένα ερωτηματικό όσον αφορά στην προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας», σχολιάζει ο Μασάρου Χαμασάκι από την Toyota Asset Management. «Οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν εάν πρόκειται απλώς για επιβράδυνση της ανάκαμψης ή για διπλή ύφεση», συμπληρώνει.

Ο Nikkei ανήλθε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στις 9.694,01 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1% στις 859,18 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα