Στον προβλήτα του λιμένα Σκοπέλου προσέκρουσε το Flying Cat 5

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 17:55
UPD:18:46

Στον προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου προσέκρουσε, καταπλέοντας από Σκιάθο, το Flying Cat 5, μετά από επαφή που είχε, εισερχόμενο στο λιμάνι, με το «Εξπρές Σκιάθος», το οποίο απέπλεε για Αλόννησο.

Οι 72 επιβάτες του Flying Cat 5 αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ 26 από αυτούς, που είχαν προορισμό την Αλόννησο, προωθήθηκαν με το «Flying Dolphinν 23» της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το «Εξπρές Σκιάθος», που μετέφερε 150 επιβάτες συνέχισε για Αλόννησο, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

H λιμενική αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του Flying Cat 5 προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο ρηγμάτων, εκ των οποίων το πρώτο στην αριστερή πλευρά, με μήκος ενός μέτρου και το δεύτερο στη δεξιά πλευρά, με μήκος περίπου τρία μέτρα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Ακολούθησε έκτακτη επιθεώρηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είχε υποστεί περιορισμένης έκτασης γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά του. Μετά από την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας, απέπλευσε για Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο με 233 επιβάτες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τη λιμενική αρχή Σκοπέλου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα