Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2002 21:43

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με πρωταγωνιστές τους κλάδους τηλεπικοινωνιών και ασφαλειών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.116 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,60%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.208,47 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,46% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.218,36 μονάδες με κέρδη 0,83%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές τηλεπικοινωνιακών εταιρειών μετά τη σύσταση της Merrill Lynch στους πελάτες της να αυξήσουν τις θέσεις τους σε μετοχές του κλάδου. Η μετοχή της France Telecom ενισχύθηκε κατά 3%, ενώ ο κλαδικός δείκτης των τηλεπικοινωνιών έκλεισε με άνοδο 2,2% και διαμορφώθηκε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι μηνών.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν επίσης οι μετοχές ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών. Η μετοχή της Munich Re κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 4% μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank σε «διακράτηση» από «αγορά».

Εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή της Scor, η οποία υποχώρησε κατά 11,6% μετά την ανακοίνωση ότι η γαλλική εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τις ζημιές που αναμένει να εμφανίσει στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από την ενίσχυση των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Οι μετοχές της γαλλικής TotalFinaElf και της ιταλικής ENI έκλεισαν με κέρδη 1,3% και 1,9% αντιστοίχως.

Αξιόλογα κέρδη (3%) κατέγραψε τέλος η μετοχή της γερμανικής Bayer, η οποία έθεσε προς πώληση το προβληματικό φαρμακευτικό τμήμα της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα