SocGen: Υπερτριπλασιασμός κερδών

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 13:03
UPD:13:34
EPA/MAYA VIDON

Υπερτριπλασιασμό των κερδών της για το β τρίμηνο ανακοίνωσε σήμερα η Societe Generale, η κερδοφορία της οποίας ενισχύθηκε από την αύξηση των εσόδων από τη λιανική τραπεζική στη Γαλλία και την επαναξιολόγηση του χρέους της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα κατέγραψε κέρδη 1,08 δισ. ευρώ, έναντι 309 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη αυτά ξεπέρασαν τις προσδοκίες για 690 δισ. ευρώ που είχαν διατυπώσει 11 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

«Είμαι ικανοποιημένος από τις αποδόσεις σε μια τόσο ευμετάβλητη αγορά», δήλωσε ο Φρεντερίκ Ουντεά, διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου. «Κάθε τρίμηνο αποδεικνύουμε ότι παραμένουμε κερδοφόρος [τράπεζα], περιορίζοντας τις διαγραφές στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής».

Για την ετήσια κερδοφορία του 2010, η τράπεζα προβλέπει κέρδη 3 δισ. ευρώ, καθώς μειώνονται οι ζημίες από τα δισεκατομμύρια τοποθετήσεων σε ενυπόθηκους τίτλους υψηλού κινδύνου. Οι ζημίες από τους εν λόγω τίτλους αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 700 εκατ.-1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Societe Generale.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα