Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010 05:17
UPD:06:12

Ανοδικά προς τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι ιαπωνικές μετοχές. Η Toyota Motor Co. αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη της και ο κλάδος παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ σημείωσε απροσδόκητη ανάπτυξη. Το σιτάρι διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 22 μηνών εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία θα περιορίσει τις εξαγωγές εν μέσω ξηρασίας.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,6% φθάνοντας στις 121,35 μονάδες στις 11:30 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,3% και οι μετοχές της Toyota άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων. Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,1% μετά τη μεγαλύτερη άνοδο που σημείωσε σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών.

Χθες η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της περίπου 10% και 77% των εταιρειών που απαρτίζουν τον S&P 500 εμφάνισαν υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το δεύτερο τρίμηνο. Χθες στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή στον κλάδο παροχής υπηρεσιών αυξήθηκε μετά τη μείωση των πωλήσεων κατοικιών και των βιομηχανικών παραγγελιών.

Το σιτάρι για παράδοση Σεπτεμβρίου άγγιξε τα 7,32 δολάριο ανά μπούσελ στο Χρηματιστήριο του Σικάγου, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα για τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τον Σεπτέμβριο του 2008. Αξιωματούχοι στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής του δημητριακού στον κόσμο συζητούν το θέμα περιορισμού των εξαγωγών. Η ζεστός και υγρός καιρός προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες σταριού στην Ουκρανία αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Ευρώπης και οι βροχές μειώθηκαν στις φυτείες σταριού στον Καναδά, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής του προϊόντος στον κόσμο.

Το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε πάνω από τα 82 δολ. το βαρέλι για τρίτη ημέρα μετά την αύξηση της παραγωγής του κλάδου παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ. Ο δείκτης μη βιομηχανικής παραγωγής του αμερικανικού Institute for Supply Management που καλύπτει περίπου το 90% της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, αυξήθηκε στο 54,3 τον μήνα που πέρασε από 53,8 που ήταν τον Ιούνιο. Ο δείκτης πάνω από το 50 καταδεικνύει ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα