EBEΠ: Φορολογικός ο πληθωρισμός

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 14:00

Τα μεγάλα ποσοστά των θερινών εκπτώσεων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 50% συγκράτησαν την αύξηση του τιμάριθμου τον Ιούλιο στο 5,5% και πάλι όμως βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ.Γιώργος Κασιμάτης, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για την αύξηση του πληθωρισμού κατά τον μήνα Ιούλιο.

«Πρόκειται αναμφίβολα για έναν φορολογικό πληθωρισμό. Εάν δούμε τις υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις σε ένα χρόνο στα καύσιμα, στα διόδια, στα τέλη κυκλοφορίας, στον καπνό και στα ποτά, όλα τα είδη δηλαδή που επηρεάζονται από την άνοδο των συντελεστών του Φ.Π.Α., αντιλαμβανόμαστε ότι η φορολογική επιβάρυνση είναι πλέον δυσβάσταχτη για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Το τελευταίο τετράμηνο του έτους απαιτείται μεγάλη εγρήγορση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στόχος πρέπει να είναι πλέον η τιθάσευση του πληθωρισμού σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, πρέπει δηλαδή να είναι η μείωση του πληθωρισμού κάτω από το όριο του 5%», πρόσθεσε ο κ. Κασιμάτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα