Swissair : Προχωρά σε απολύσεις για τη μείωση του κόστους

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 11:38

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελβετίας, Swiss International Air Lines Ltd., που είχε κηρύξει πτώχευση φέτος, θα προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού του κατά 300 θέσεις εργασίας, στη μείωση του στόλου του και στον περιορισμό των δρομολογίων του, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο ισοσκέλισης του ισολογισμού της το επόμενο έτος.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε επίσης ζημίες ύψους 135 εκατ. ελβετικών φράγκων το τρίτο τρίμηνο της χρήσης (93 εκατ. δολ.) σκοπεύει στην εξοικονόμηση 400 εκατ. φράγκων με τη μείωση κατά 3% των 10.000 θέσεων εργασίας της, ενώ παράλληλα θα κρατήσει στο έδαφος τα αεροσκάφη της, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησής της. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν σε ποσοστό 8,3%.

Ο Chief Executive Officer (CEO), Andre Dose, ακολουθεί την ίδια πολιτική με τις άλλες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης και μειώνει το κόστος λειτουργίας, καθώς υπήρξε μικρή διαφοροποίηση στην επιβατική κίνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2001 και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης του μηνός στις ΗΠΑ.

Η γερμανική Lufthansa τριπλασίασε το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη μετά τη μείωση των θέσεων των επιβατών στην οποία προχώρησε και η British Airways Plc οκταπλασίασε τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα