Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010 05:20
UPD:05:31

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index χαμηλότερα για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, μετά τις λιγότερες προσλήψεις εργαζομένων από τις εταιρείες στις ΗΠΑ και την ισχυροποίηση του γιέν έναντι του δολαρίου.

Οι μετοχές της Canon Inc., της κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών που εισπράττει το 82% των πωλήσεών της στο εξωτερικό υποχώρησαν 1,9% στο Τόκιο. Oι μετοχές της Toyota Motor Corp., η οποία πραγματοποιεί το 30% των εσόδων της στο Βόρεια Αμερική, απώλεσαν 1,6%. Ανοδο 6,1% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της Axa Asia Pacific Holdings Ltd., ωθώντας τις τραπεζικές μετοχές υψηλότερα, εν μέσω εικασιών ότι η εξαγορά από την National Australia Bank Ltd. ενδέχεται να εγκριθεί.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,3% φθάνοντας στις 122,06 μονάδες στις 11:05 π.μ. στο Τόκιο. Εξι μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε πέντε που σημείωναν άνοδο. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 5,6% από τα υψηλότερα επίπεδα αυτού του έτους στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα στην Κίνα για περιορισμό των τιμών ακινήτων θα βλάψουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,1%. Αντιθέτως στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωνε άνοδο 0,1% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,2%.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,4% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας στη χώρα ότι οι προσλήψεις στις εταιρείες αυξήθηκαν κατά 71.000 τον Ιούλιο.

Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ χάνει σημαντικό κομμάτι της δυναμικής της, σχολίασαν σήμερα οι οικονομικοί αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. Η χρηματιστηριακή εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα