Αυστραλία: Προβάδισμα και πάλι των Εργατικών

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010 06:50
UPD:09:52

Οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές της 21ης Αυγούστου φέρουν την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ να προηγείται με 52% έναντι 48% του συντηρητικού αντιπάλου της Τόνι Αμποτ.

Προηγούνται ξανά στις σφυγμομετρήσεις που πραγματοποιούνται στην Αυστραλία οι Εργατικοί, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, δείχνουν στα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα.

Οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές της 21ης Αυγούστου φέρουν την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ να προηγείται με 52% έναντι 48% του συντηρητικού αντιπάλου της Τόνι Αμποτ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σφυγμομέτρηση της εφημερίδας Δι Οστρέιλιαν του έφερε να ισορροπούν.

«Πάντοτε ήμουν ο υπολειπόμενος σε αυτήν την εκστρατεία. Αγωνίζομαι κατά της δύναμης ενός ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, πέντε ελεγχόμενων από τους Εργατικούς τοπικών κυβερνήσεων και τέλος είναι φυσικά ο κομματικός μηχανισμός που αποτελεί μία γιγάντια μηχανή συγκέντρωσης πόρων για το Εργατικό Κόμμα», τονίζει ο Αμποτ.

Ο ίδιος, που επί 11 χρόνια υπηρέτησε ως υπουργός στην κυβέρνηση του Τζόν Χάουαρντ, που κατατροπώθηκε το 2007 από τον Κέβιν Ραντ, μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι τα προσωπικά ποσοστά της δημοφιλίας της Γκίλαρντ φθίνουν.

Ενώ την περασμένη εβδομάδα οι ερωτηθέντες θεωρούσαν την Γκίλαρντ, τη βουλευτή που εκθρόνισε τον Ρουντ από την πρωθυπουργία τον Ιούνιο, ως καταλληλότερη για την πρωθυπουργία, οι νεώτερες σφυγμομετρήσεις της πιστώνουν μόλις 49%. Αλλά και τα ποσοστά δημοφιλίας του ¶μποτ υποχώρησαν παράλληλα κατά μία μονάδα στο 34% στις ίδιες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι Εργατικοί έχουν καταφέρει να πάρουν βραχεία κεφαλή αυτήν την εβδομάδα και η Γκίλαρντ εξακολουθεί να προηγείται του Αμποτ στις βασικές προσωπικές παραμέτρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα