Ταγοί της ανάκαμψης οι σουηδικές επιχειρήσεις

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2010 14:15

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της Σουηδίας είναι και η Volvo AB.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών σημείωσαν σε ποσοστό 80% οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Σουηδίας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Μετά από τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία, η μεγαλύτερη σκανδιναβική οικονομία φαίνεται πως οδηγεί την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι 20 από τις 25 μεγαλύτερες σουηδικές επιχειρήσεις που απαρτίζουν τον δείκτη OMX Stockholm 30, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδοφορίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες της Σουηδίας, μεταξύ των οποίων οι Volvo AB, Alfa Laval AB, SKF AB και Svenska Cellulosa AB, που αντιστοιχούν στο μισό της οικονομικής παραγωγής της χώρας, φαίνεται πως καθοδηγούν την οικονομική ανάκαμψη καλύπτοντας τη ζήτηση της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

«Οι εξαγωγικές εταιρείες ανακάμπτουν πολύ γρηγορότερα από την τελευταία ύφεση», σχολιάζει ο Torbjoern Isaksson, αναλυτής της Nordea Bank AB στη Στοκχόλμη. «Ο κλάδος των εξαγωγών δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα στη διάρκεια της ζήτησης, αλλά τώρα, το ΑΕΠ και η παραγωγική δυναμικότητα αυξάνονται ραγδαία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα