ΝΔ: Έωλες οι θριαμβολογίες για την πορεία της οικονομίας

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 11:40
UPD:14:55

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τα δημόσια έσοδα, άσκησε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού όπως επισημαίνει σε σύντομο διάστημα η δήθεν λογιστική υπέρβαση των στόχων, έγινε υστέρηση.

«Για άλλη μια φορά, οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης αποδείχθηκαν ψεύτικες, έωλες και βραχύβιες», επισημαίνει και συνεχίζει: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ταμειακή βάση, η μείωση του ελλείμματος από 42% στο 1ο εξάμηνο του 2010, έγινε 32% το 1ο επτάμηνο. Ειδικότερα, τα έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού, αυξήθηκαν μόλις κατά 4,1% το 1ο επτάμηνο του 2010, έναντι αύξησης 6,7% το 1ο εξάμηνο (και στόχο για ετήσια αύξηση 13,7%)».

Τον Ιούλιο τα έσοδα μειώθηκαν κατά, περίπου 7%, σημειώνει, τονίζοντας ότι η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνει ότι η φορολογική καταιγίδα της Κυβέρνησης είναι καταστροφική για τα δημόσια έσοδα.

Χρ. Σταϊκούρας: Έωλες και ψεύτικες οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης

Χρ. Σταϊκούρας: Έωλες και ψεύτικες οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης

«Βιομηχανία και οικοδομή είναι σε ελεύθερη πτώση ενώ τα ''λουκέτα'' πολλαπλασιάζονται, περίπου 15% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ», συμπληρώνει.

«Το καθαρό αποτέλεσμα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων είναι σχεδόν 2 δισ. ευρώ το 1ο επτάμηνο του 2010 χαμηλότερο από πέρυσι (ή -34%) αποδεικνύοντας την απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής από την πλευρά της Κυβέρνησης», αναφέρει σε άλλο σημείο και καταλήγει:

«Συνέπεια των παραπάνω είναι τον Ιούλιο του 2010 το έλλειμμα να διαμορφωθεί στα 3 δισ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι τον Ιούλιο. Δηλαδή να αυξηθεί κατά περίπου 70%. Και όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση της Τρόικας από τη χώρα μας. Τυχαίο; Δεν νομίζω».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα