Αμετάβλητο στο 0,1% το επιτόκιο της Ιαπωνίας

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 12:35

Σταθερό στο 0,1% διατήρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας το επιτόκιό της διατηρώντας στάση αναμονής –γεγονός που απογοήτευσε τις αγορές της Ασίας με τους κυριότερους ασιατικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν πτώση στη σημερινή συνεδρίαση.

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας προτίμησε να μην αποκαλύψει τα μυστικά της όπλα και να μην λάβει νέα μέτρα με στόχο την υποτίμηση του ισχυρού γεν, περιμένοντας ίσως για περαιτέρω ανατίμηση του ιαπωνικού νομίσματος.

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι δραστικές κινήσεις με στόχο τη συναλλαγματική ισοτιμία δεν κάνουν καλό στην οικονομία, αποφεύγοντας ωστόσο να ανεβάσει τους τόνους. Οι παράγοντες της αγοράς στο Τόκιο, όμως, ανησυχούν μήπως το ισχυρό γεν λειτουργήσει αρνητικά για την ανάκαμψη από την παγκόσμια κρίση.

«Εάν το γεν ενισχυθεί σημαντικά μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Fed με κίνδυνο να πλησιάσει [η ισοτιμία δολαρίου-γεν] τα 80 γεν, υπάρχει περίπτωση η Τράπεζα της Ιαπωνίας να συνεδριάσει εκτάκτως», προειδοποιεί ο Ναόκι Λιζούκα από την Mizuho Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα