Αισιοδοξία ΠΣΕ για ενίσχυση των εξαγωγών μέσω του αναπτυξιακού νόμου

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 15:48

Διακυμάνσεις παρουσίασε η πορεία των ελληνικών εξαγωγών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) την υποχώρηση κατά 5,8% του περασμένου Μαΐου διαδέχθηκε ισχυρή άνοδος κατά 10,6%, τον Ιούνιο.

Σε επίπεδο εξαμήνου πάντως, το τρέχον έτος προκύπτει άνοδος κατά 2,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία, η πρόεδρος του ΠΣΕ, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη τόνισε την ανάγκη να μην αντιμετωπίζονται οι εξαγωγές συγκυριακά, αλλά να αποτελούν μόνιμο στόχο μίας επιθετικής εθνικής στρατηγικής εξωστρέφειας.

Χαιρέτισε στην κατεύθυνση αυτή την υιοθέτηση από την πλευρά της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκας Κατσέλη, των προτάσεων του ΠΣΕ για πριμοδότηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και της δικτύωσης των εξωστρεφών επιχειρήσεων μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο.

«Η ενσωμάτωση των προτάσεων αυτών στο κείμενο της διαβούλευσης για τον αναπτυξιακό, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή του ΠΣΕ», ανέφερε η κ. Σακελλαρίδη, «μας προσθέτει αισιοδοξία, καθώς αποτελεί ένα βήμα για την ανάδειξη της εξωστρέφειας ως βασικού πυλώνα ανάκαμψης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα