Ισχυροποίηση του γιέν

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 06:01

Ανοδικά στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ κινήθηκε το γιέν, όπως και το δολάριο, καθώς οι ενδείξεις ταλάντευσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης τόνωσαν τη ζήτηση για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Το γιέν κινήθηκε ανοδικά έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων του κόσμου μετά τη ανακοίνωση της Federal Reserve ότι η ανάκαμψη των ΗΠΑ θα είναι χαμηλότερη από ότι αναμενόταν σε συνδυασμό με τις εκθέσεις στη Βρετανία που έδειξαν μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και στην Ιαπωνία για μικρότερη αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε για τρίτη ημέρα έναντι του αμερικανικού νομίσματος μετά την ανακοίνωση της Κίνας για χαμηλότερη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής – με τον χαμηλότερο ρυθμό σε 11 μήνες – αναγκάζοντας τους επενδυτές να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 112,14 ανά ευρώ στις 11:16 π.μ. στο Τόκιο από 112,58 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, μετά την ισχυροποίησή του στα 111,70, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Ιουλίου. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε στο 1,3125 ανά ευρώ από 1,3177. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε 0,4% στα 90,95 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ, και κατά 0,5% έναντι του γιέν φθάνοντας στα 77,69 γιέν. Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 85,45 ανά δολάριο από 85,44.

Τον Ιούλιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Βρετανία μειώθηκε κατά 7 μονάδες στις 56, και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009, ανακοίνωσε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Nationwide Building Society. Στην Ιαπωνία οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, δείκτης των επενδύσεων των εταιρειών σε χρονικό διάστημα τριών έως έξι μηνών, αυξήθηκαν 1,6% τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στο Τόκιο.

Ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας σημείωσε απώλειες για τρίτη ημέρα σε ποσοστό της τάξης του 1%.

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας έναντι των κυριότερων νομισμάτων του κόσμου μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε καθώς η κυβέρνηση επενέβη στην αγορά των ακινήτων, αυξάνοντας έτσι τις ενδείξεις ότι η ανάπτυξη στην Αυστραλία, τη μεγαλύτερη εμπορική εταίρο της Κίνας, περιορίζεται.

Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε 13,4% τον Ιούλιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μετά από αύξηση 13,7% τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας στο Πεκίνο. Οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν με ετησίως κατά 17,9% τον περασμένο μήνα, χαμηλότερα της αύξησης του 18,3% τον Ιούνιο.

Απώλειες για τρίτη ημέρα έναντι του αμερικανικού δολαρίου σημείωσε η βρετανική λίρα. Η στερλίνα υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στο 1,5801 ανά δολάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα