Οριακή πτώση στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 16:23
UPD:16:32

ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ πρόσημο έκλεισε και σήμερα ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, καθώς οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν στάθηκαν ικανές να αντισταθμίσουν τις πιέσεις στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων.

Ενδοσυνεδριακά, ο γενικός δείκτης υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 1.800 μονάδων, ωστόσο στη συνέχεια οι απώλειες περιορίστηκαν χάρη στην ανάκαμψη των τηλεπικοινωνιών. Στα τελευταία λεπτά των συναλλαγών εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της Coca Cola, του ΟΤΕ και Αλουμίνιο της Ελλάδος με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με οριακές απώλειες.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 1.816,2 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,08%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε ανάμεσα στις 1.799,13 και τις 1.816,88 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 67,93 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 8,8 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 98 σημείωσαν άνοδο, 207 υποχώρησαν και 50 παρέμειναν αμετάβλητες.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και η συντριπτική πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,34%) κατέγραψε ο ασφαλιστικός. Πτώση άνω του 2% σημείωσε και ο δείκτης μη μεταλλικών ορυκτών.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο (0,77%) σημείωσε ο δείκτης των τηλεπικοινωνιών, καθώς ο ΟΤΕ παρουσίασε τάσεις ανάκαμψης, ενώ εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τίτλο της Vodafone-Panafon. Οι μετοχές των παραπάνω εταιρειών ενισχύθηκαν κατά 0,20% και 2,68% αντιστοίχως.

Αντιθέτως, ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με απώλειες 0,33%, καθώς όλοι οι τίτλοι που συνθέτουν το δείκτη έκλεισαν με απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα