Σε σταθερά επίπεδα οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 17:26

Ο αριθμός των Αυστριακών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας μέσα στο 2009 ανήλθε σε περίπου 500.000, σύμφωνα με στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων.

Την εκτίμηση ότι η παρά την οικονομική κρίση η Ελλάδα θα διατηρήσει τα περσινά επίπεδα ως προς τις αφίξεις Αυστριακών τουριστών για διακοπές διατυπώνει η αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ».

Ανάλογες απόψεις εκφράζουν σε σχετικές δηλώσεις τους και εκπρόσωποι των κυριοτέρων τουριστικών οργανισμών και συνδέσμων τουριστικών γραφείων, παραπέμποντας στο γεγονός της παρατηρούμενης τελευταία, αύξησης της ζήτησης για την Ελλάδα, η οποία αντικατοπτρίζεται και στην υπερπληρότητα πτήσεων προς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Ο αριθμός των Αυστριακών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας μέσα στο 2009 ανήλθε σε περίπου 500.000, σύμφωνα με στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται ωστόσο οι επισκέπτες από τη Δυτική Αυστρία, οι οποίοι χρησιμοποίησαν για την αεροπορική μετάβασή τους στην Ελλάδα, ως συμφερότερα, τα αεροδρόμια Μονάχου ή Ζυρίχης.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις, ή ακόμη και στην πρώτη θέση, των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών ως χώρα προορισμού. Η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,3 εκατομμύρια) καταλαμβάνει την πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα, ενώ οι Αυστριακοί είναι σε αναλογία οι πλέον «πιστοί» επισκέπτες της χώρας μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα