Google: Κλιμάκωση του ρυθμού εξαγορών

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 17:36
UPD:17:37

Η Google προχωρά σε μια νέα εξαγορά κάθε δύο περίπου εβδομάδες και η τελευταία συμφωνία που έκλεισε ήταν η αγορά της Slide Inc. που αναπτύσσει παιχνίδια για κοινωνικά δίκτυα.

Υψηλό αριθμό εξαγορών σκοπεύει να διατηρήσει η Google, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Έρικ Σμιντ, ο οποίος δήλωσε ότι «οι ευκαιρίες είναι εδώ» και ότι «είμαστε σε διαδικασία επενδύσεων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Για το 2010, ο CEO της Google διπλασίασε τον αναμενόμενο ρυθμό εξαγωγών και υπογράμμισε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει αυτή τη δυναμική. Η Google προχωρά σε μια νέα εξαγορά κάθε δύο περίπου εβδομάδες και η τελευταία συμφωνία που έκλεισε ήταν η αγορά της Slide Inc. που αναπτύσσει παιχνίδια για κοινωνικά δίκτυα.

Η εταιρεία απλώνει τα πλοκάμια της σε χώρους όπως τα κοινωνικά δίκτυα, την τεχνολογία κινητών τηλεφώνων και τη διαφήμιση γραφικών, παρότι το 90% των κερδών της προέρχονται μέχρι στιγμής από τη δραστηριότητά της στον τομέα των παραδοσιακών διαφημίσεων.

«Προσπαθούν να διατηρήσουν έναν υψηλό ρυθμό καινοτομίας στον κόσμο του διαδικτύου», επισήμανε ο Κλάι Μόραν, αναλυτής της Benchmark Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα