EFG Eurobank: Αισιοδοξία για οικονομία, αλλά όχι για ΧΑΑ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 17:19

Την αισιοδοξία τους για την γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά όχι για την πορεία του Χρηματιστηρίου, εξέφρασαν αναλυτές της EFG Eurobank Ergasias.

Σε παρουσίαση των εκτιμήσεων της τράπεζας, οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι προοπτικές για το ΧΑΑ δεν είναι ευοίωνες, καθόσον οι όγκοι συναλλαγής είναι μικροί και οι αποτιμήσεις συγκριτικά ακριβές.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι αναλυτές της Eurobank-Ergasias υπογράμμισαν ότι οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν καλές παρά τη μικρή επιβράδυνση στο 3,8% για το 2002. Οι επενδύσεις αναμένεται να είναι και πάλι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης ενώ η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, βοηθούμενη από τα χαμηλά επιτόκια και τα φορολογικά μέτρα.

Οι αναλυτές διαπιστώνουν επίσης πρόοδο στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων ενώ μιλώντας για τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων εταιριών υπογράμμισαν ότι οι αρνητικές εκπλήξεις ήταν περιορισμένες.

Στην παρουσίαση μίλησαν ο Αρης Ξενόφος, διευθύνων σύμβουλος της EFG ΑΕΔΑΚ, ο Πάρις Καράσσο, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής και ο Θύμιος Μπουλούτας επικεφαλής του private banking.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα