Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010 09:24

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαθαίνει η ύφεση στην ελληνική οικονομία".

"Συρρίκνωση 3,5% παρουσίασε η οικονομική δραστηριότητα το β΄τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η οποία αναθεώρησε επί τα βελτίω τις μετρήσεις του α΄τριμήνου, μειώνοντας την ύφεση από το -2,5% στο -2,3%", γράφει η «Ν».

Η ΑΞΙΑ: "UBS: Τα deals φέρνουν υπεραξία έως και 45% στις τραπεζικές μετοχές ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι σαφές ότι οι ξένοι οίκοι έχουν "επιστρέψει" στην ελληνική αγορά και οσμίζονται υπεραξίες από τη μεγάλη επιχειρηματική αναδιάρθρωση στην ελληνική οικονομία. Τα deals των τραπεζών και οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν πόλο έλξης τη στιγμή που η χώρα αρχίζει να κερδίζει και πάλι το τεκμήριο της αξιοπιστίας".

ΕΞΠΡΕΣ: "Υφεση 3,5% στο β` 3μηνο με 12% ανεργία τον Μάιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Σε βαθύτερη ύφεση κινήθηκε η ελληνική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο εφέτος, διάστημα κατά το οποίο το Ακκαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. ".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μέτρα έκτακτης ανάγκης. Κοινωνικό πακέτο-ανάχωμα στην επαπειλούμενη έκρηξη της ανεργίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με 180.000 περισσότερους ανέργους συγκριτικά με τον Μάιο του 2009 και με απαισιόδοξες προβλέψεις για 850.000 άνεργους στο τέλος του έτους έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση. Το κοινωνικό πακέτο Παπανδρέου για την απασχόληση και την ανακούφιση των ανέργων παρουσιάζει η "Η" του Σαββάτου ".

ΚΕΡΔΟΣ: " ¶πνοια στις επενδύσεις, στο ναδίρ η κατανάλωση".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στη δίνη της ύφεσης κινείται για τα καλά η ελληνική οικονομία, καθώς η επενδυτική άπνοια σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση της ιδιωτικής και της δημόσιας κατανάλωσης οδήγησαν το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε μείωση 3,5% ".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Καθαρές τιμές στην αγορά καυσίμων".

Η εφημερίδα σημειώνει "οι τιμές σοκ με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι καταναλωτές στα πρατήρια καυσίμων και τα ρεκόρ που σημειώθηκαν στην τιμή της αμόλυβδης, ιδιαίτερα στα τουριστικά θέρετρα, οδηγούν την κυβέρνηση να επισπεύσει θεσμικές παρεμβάσεις για την εξυγίανση της αγοράς και τον περιορισμό των ευκαιριών κερδοσκοπίας που δημιούργησε η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των πετρελαιοειδών".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα