Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 07:02
UPD:07:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές με τον δείκτη Topix να ακολουθεί πορεία μεγαλύτερης ανόδου σε χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων. Μετοχές εξαγωγικών εταιρειών όπως της Honda Motor Co. και της Sony Corp. σημειώνουν κέρδη μετά την υποχώρηση του γιεν έναντι του δολαρίου στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

«Η υποχώρηση του γιεν θα βοηθήσει εξαγωγείς, όπως τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών, να αυξήσουν τα κέρδη τους από τις πωλήσεις τους εκτός χώρας», ανέφερε ο Satoru Kanoko, ο οποίος διαχειρίζεται 1,2 δισ. δολ. σε μετοχές με την Prudential Asset Management Japan Inc. και κατέχει μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας συμπεριλαμβανομένης και της Mizuho Holdings Inc., ανέκαμψαν μετά τα χαμηλότερα επίπεδα στα οποία έφθασαν, αφού δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν ότι μερικές από τις τράπεζες θα αυξήσουν τον ρυθμό μείωσης των θέσεων εργασίας και θα δώσουν κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους τους.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,8% φθάνοντας στις 8.512,64 μονάδες στη 1:22' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 2,3% φθάνοντας στις 835,93 μονάδες, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη από τις 15 Οκτωβρίου. Οι μετοχές των τραπεζών αποτελούσαν περίπου το 1/5 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Στις άλλες αγορές της περιοχής, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE έχανε ποσοστό 1,2%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., καθώς δημοσίευμα ανέφερε ότι από τη θυγατρική της Royal Philips Electronics NV ανακοινώθηκε πως είναι πολύ νωρίς να προβλέψει κανείς ανάκαμψη για τον κλάδο των ημιαγωγών. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,5%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Ssangyong Motor Cο.

Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, την Κίνα και τη Ν. Ζηλανδία υποχωρούσαν, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στην Αυστραλία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες σημείωναν κέρδη. Μικρή διαφοροποίηση εμφάνιζε ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα