ΣΜΕΧΑ: Να μην επιλεγούν μόνο ξένοι σύμβουλοι για την πώληση ΑΤΕbank, Τ.Τ.

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας
Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010 13:34

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, με την οποία ζητά να μην επιλέξει η κυβέρνηση μόνο ξένους συμβούλους για την πώληση της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μωραϊτάκης στην επιστολή, την οποία κοινοποιεί και στους κ.κ. Θ. Πάγκαλο, Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Παμπούκη, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιλέξει μόνο ξένους συμβούλους, θα δείξει ότι «τα όσα έλεγε κατά των οίκων του εξωτερικού τους προηγούμενους μήνες ήταν κενά περιεχομένου και προφανώς τα έλεγε για να εντυπωσιάσει τους πολίτες».

«Αν επιλεγούν μόνο ξένοι οίκοι, χαμένες δεν θα βγουν μόνο οι εγχώριες χρηματιστηριακές, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς θα χάσουν εισφορές, ενώ θα χαθούν και έσοδα από φόρους που θα πλήρωναν λόγω των εσόδων που θα είχαν οι χρηματιστηριακές εταιρείες», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ.

Σημειώνεται ότι ο ΣΜΕΧΑ έχει συστήσει κοινοπραξία χρηματιστηριακών εταιρειών, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας εκ των συμβούλων του κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα