Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 08:28

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παραχωρούνται σε ιδιώτες "φιλέτα" δημόσιων εκτάσεων. Αξιοποιούνται πάνω από 5.000 στρέμματα με στόχο ετήσια έσοδα 800 εκατ. ευρώ".

Σύμφωνα με τη «Ν», "αξιοποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων σε εκτάσεις "φιλέτα" μεγέθους μεγαλύτερου των 5.000 στρεμμάτων, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω της ΚΕΔ με στόχο την είσπραξη σε ετήσια βάση ενοικίου ύψους 800 εκατ. ευρώ".

ΕΞΠΡΕΣ: "Παγιώνονται οι συνθήκες αδράνειας στην οικονομία. Μείωση 43,9% των ακάλυπτων τον Ιούλιο, λόγω καθίζησης του συνολικού όγκου των επιταγών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνεχή επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας σημειώνεται στην αγορά, που αποτυπώνεται και στη μείωση του όγκου των επιταγών που χρησιμοποιούνται στις καθημερινές συναλλαγές. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας να αντιμετωπίσουν από τη μια πλευρά την πιστωτική ασφυξία και από την άλλη τη μεγάλη πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης, προχωρούν στο "πάγωμα" πάσης φύσεως συναλλαγών είτε με προμηθευτές είτε με πελάτες οδηγώντας την αγορά σε συνθήκες αδράνειας με οδυνηρές, όπως επισημαίνουν φορείς του κλάδου, συνέπειες".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Υψηλή πτήση για τα spreads. Νάρκη στο σχέδιο επιστροφής στις αγορές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η υστέρηση στο μέτωπο των εσόδων και η ύφεση που βαθαίνει, αποτελούν τα "αγκάθια" στην πορεία επιστροφής της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές που τοποθετείται χρονικά στο β' εξάμηνο του 2011. Η ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επέστρεψε στις αγορές, με αποτέλεσμα τα spreads να εκτιναχθούν στις 856 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της χώρας, στον μηχανισμό στήριξης".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η έφοδος των... χιλίων. Με πάνω από 300 τριμελή κλιμάκια το ΣΔΟΕ σαρώνει τις τουριστικές περιοχές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "απόβαση 1.000 ελεγκτών στα δημοφιλέστερα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας περιλαμβάνει το σχέδιο του ΣΔΟΕ για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων με τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ από την επιβολή προστίμων το προσεχές διάστημα. Τα 300 συνεργεία των ελεγκτών θα εστιάσουν το ενδιαφέρον σε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, μαρίνες με πολυτελή κότερα, διερχόμενα τζιπ, πολυτελείς βίλες, μέχρι και εκδηλώσεις γάμου".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα