GM: Στην τελική ευθεία η αίτηση για IPO

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 09:30
EPA/JEFF KOWALSKY

Εντός της ημέρας πιθανόν να καταθέσει η General Motors την αίτηση προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τη γραφειοκρατική διαδικασία για τη δημόσια εγγραφή της (IPO), από την οποία φιλοδοξεί να αντλήσει κεφάλαια ύψους 15-20 δισ. δολαρίων.

Το IPO ενδέχεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο IPO στην ιστορία των ΗΠΑ ήταν εκείνο της Visa ύψους 19,7 δισ. δολαρίων το Μάρτιο του 2008.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Εντ Γουίτακερ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την εταιρεία και θα αντικατασταθεί από τον Νταν ¶κερσον, με ισχύ από τον Σεπτέμβριο.

Ανάδοχοι στο IPO θα είναι συνολικά 10 τράπεζες, οι οποίες έχουν δεσμευθεί να είναι και οι βασικοί πιστωτές για το δάνειο των 5 δισ. δολαρίων που θα λάβει η GM. Οι τράπεζες αυτές είναι οι Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, UBS και Royal Bank of Canada, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα