Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 10:31
UPD:10:36

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην αρχή της συνεδρίασης, με τον κλάδο των ορυχείων να έχει τεθεί στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος χάρη στις υψηλότερες τιμές των μετάλλων.

Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως πως ο όγκος των συναλλαγών θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και υπογραμμίζουν την έλλειψη μιας ξεκάθαρης κατεύθυνσης στην αγορά.

«Δεν αναμένουμε οι αγορές να κινηθούν ιδιαίτερα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», σχολίασε αναλυτής της Morgan Stanley. «Τηρείται στάση αναμονής έως ότου υπάρξει κάποια σημαντική οικονομική είδηση.»

Στις 10:08 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 0,3% στις 1,048,82 μονάδες, έχοντας κλείσει σχεδόν αμετάβλητος τη Δευτέρα.

Στον κλάδο των ορυχείων, οι μετοχές των Antofagasta, Eurasian Natural Resources και Xstrata ενισχύονται από 0,7% έως 1,2%.

¶νοδο 2,4% σημειώνει και ο τίτλος της Carlsberg, η οποία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των λειτουργικών της κερδών στο δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς, και αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα