Carlsberg: Υψηλότερες προβλέψεις για το 2010

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 11:14

Η δανέζικη ζυθοποιία εκτιμά πλέον ότι τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη θα διαμορφωθούν σε περίπου 10 δισ. κορόνες έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 9,4 δισ. κορόνες.

Προς τα πάνω αναθεώρησε η Carlsberg τους στόχους της για το 2010, ενώ ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο κατά 30%.

Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη της δανικής ζυθοποιίας ανήλθαν σε 3,95 δισ. δανικές κορόνες (680 εκατ. δολάρια) από 3,025 δισ. κορόνες το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Η Carlsberg εκτιμά πλέον ότι τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη θα διαμορφωθούν σε περίπου 10 δισ. κορόνες έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 9,4 δισ. κορόνες.

Η εταιρεία κατέγραψε διψήφια αύξηση των πωλήσεών της στην Ασία και την ανατολική Ευρώπη, εξαιρουμένης της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Αντιθέτως, οι πωλήσεις στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη παρέμειναν αμετάβλητες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Carlsberg αναφέρει ότι η ρωσική αγορά μπύρας υποχώρησε συνολικά κατά 9% το πρώτο εξάμηνο του 2010 εξαιτίας των υψηλότερων τιμών. Διευκρινίζει, παρόλ’ αυτά, ότι η ρωσική οικονομία βελτιώνεται όπως και το καταναλωτικό κλίμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα