Βρετανία: Επιβράδυνση πληθωρισμού στο 3,1%

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010 11:58

Αν και πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτός ήταν ο όγδοος συνεχής μήνας που ο πληθωρισμός παρέμενε πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Επιβράδυνση παρουσίασε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούλιο, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το 3%, όπως αναμενόταν. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού μειώθηκε στο 3,1% από 3,2% που ήταν τον Ιούνιο.

Αν και πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο, αυτός ήταν ο όγδοος συνεχής μήνας που ο πληθωρισμός παρέμενε πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ).

Ως εκ τούτου, ο διοικητής της ΒοΕ Μέρβιν Κινγκ οφείλει να στείλει την τρίτη, για φέτος, ανοικτή επιστολή του προς την βρετανική κυβέρνηση, στην οποία θα εξηγεί τους λόγους που ο πληθωρισμός εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το 2%.

Στην επιστολή του προς τον υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ο Κινγκ αναμένεται να αποδώσει τα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού σε έκτακτους παράγοντες και να επαναλάβει την αισιοδοξία του ότι το ετήσιο ποσοστό θα υποχωρήσει κάτω από το 2% εντός της επόμενης διετίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία στην επιβράδυνση του δείκτη τον Ιούλιο συνέβαλαν κυρίως οι τιμές στον τομέα των μεταφορών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα