Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 08:35

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συναγερμός για "ντόμινο" ανατιμήσεων από τα σιτηρά. Κινητοποιούνται οι μηχανισμοί ελέγχου της αγοράς".

"Τους μηχανισμούς ελέγχου αποφάσισε να κινητοποιήσει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα καρτέλ και μηχανισμοί ανατροφοδότησης ανατιμήσεων στην αγορά σιτηρών και αλεύρου και κατ' επέκταση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά", γράφει σήμερα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Αιτήματα για συμπίεση του κόστους δανεισμού. Οι επιχειρήσεις ζητούν από τις τράπεζες να απορροφήσουν την άνοδο του Euribor".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε διαπραγμάτευση προκειμένου να απορροφηθούν οι επιπτώσεις από την άνοδο του διατραπεζικού επιτοκίου Euribor 3μηνης διάρκειας και να μην αυξηθεί περαιτέρω το κόστος χρηματοδότησης, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τράπεζες και επιχειρήσεις".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικός καύσωνας στο ΧΑ. ¶νοδος 2,81% και νέες φήμες για deals".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αναθέρμανση των σεναρίων για επίσπευση των deals στον τραπεζικό τομέα στάθηκε η αιτία για να καταγράψει ο γενικός δείκτης άνοδο 2,81% και να κλείσει στις 1.678,06 μονάδες. Πρωταγωνιστές της ανόδου οι τράπεζες, όπου ο σχετικός κλαδικός δείκτης ενισχύθηκε 5%".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρόσθετα κίνητρα και μπόνους για τη συγκέντρωση αποδείξεων. Τα τρία σενάρια για να μείνει ζωντανό το ενδιαφέρον των φορολογουμένων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιπλέον κίνητρα και μπόνους για να παραμείνουν περιζήτητες οι αποδείξεις εξετάζει να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών παράλληλα με την απλοποίηση των διαδικασιών καταγραφής των συναλλαγών και αποστολής των στοιχείων στην εφορία. Μεταξύ των μέτρων θωράκισης του "κινήματος των αποδείξεων" περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη μείωση του φόρου για αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, στους οποίους παρατηρούνται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα