Αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο του Παρισιού

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 12:22

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη γαλλική χρηματιστηριακή αγορά, όπως και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η πλειονότητα των κλάδων, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές από το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,19% και βρίσκεται στις 3.139 μονάδες, ενώ νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τις 3.129 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Από το σύνολο των μετοχών που συγκροτούν τον παραπάνω δείκτη μόνο τέσσερις κινούνται ανοδικά, δύο παραμένουν αμετάβλητες και 34 υποχωρούν.

Τις σημαντικότερες απώλειες (4,05%) καταγράφει ο τίτλος της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel.

Πτώση (1,05%) σημειώνει και η μετοχή της πετρελαϊκής TotalFinaElf, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της στο τρίτο τρίμηνο συρρινώθηκαν σε ποσοστό 9%, καθώς η εξασθένηση των αποδόσεων από προϊόντα διύλισης αντιστάθμισε την αύξηση των τιμών αργού πετρελαίου.

Τα καθαρά κέρδη της Τotal -του πέμπτου μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου στον κόσμο- άγγιξαν το 1,6 δισ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου έναντι κερδών ύψους 1,76 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

«Χάρη στις προσπάθειές μας, η μείωση της κερδοφορίας μας ήταν μικρότερη συγκριτικά με άλλων εταιρειών πετρελαίου», επισήμανε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της TotalFinaElf, κ. Τιερί Ντεμαρέ.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο (2,04%) σημειώνει η μετοχή του ομίλου MME Vivendi Universal μετά από δημοσιεύματα που φέρουν τη κρατική Electricite de France να αποκτά το 4% του μετοχικού κεφαλαίου της πρώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα