Πτώση 25% στα έσοδα από τον τουρισμό την τελευταία διετία

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 19:31
UPD:19:37

Κατά 25% περίπου υποχώρησαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις την τελευταία διετία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από κατοίκους εξωτερικού υποχώρησαν στα 2,78 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, καταγράφοντας πτώση 11,9% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και 23,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008.

«Ο χειρότερος μήνας του καλοκαιριού προβλέπεται ότι είναι ο Ιούνιος. Εκεί πληρώσαμε τα γεγονότα του Μαΐου, τις πορείες, τους θανάτους και την κακή δημοσιότητα που ακολούθησε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Δρακόπουλος.

Επισήμανε πάντως πως υπάρχουν ενδείξεις για βελτίωση της κατάστασης, καθώς η μείωση των αφίξεων των τουριστών ήταν πιο συγκρατημένη τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο 1,3% σε σχέση με την πτώση 5,5-6% που υπήρξε τον Μάιο. Για τον Αύγουστο, προέβλεψε ότι οι αφίξεις θα διατηρηθούν στα ίδια ή ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

«Δεν θα περάσουμε φυσικά σε θετικό έδαφος, αλλά η πτώση των εσόδων δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 10%» σημείωσε.

Τα στοιχεία της ΤτΕ έδειξαν επίσης ότι οι Έλληνες ξόδεψαν λιγότερο για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες υποχώρησαν 10,5% το πρώτο εξάμηνο σε ετήσια βάση και 20,4% την τελευταία διετία.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα