Aισιοδοξία για την οικονομία

Συναντήσεις Πρωθυπουργού με διοικητή ΤτΕ και υπ. Οικονομικών
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 10:35
UPD:15:16

Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και κυρίως το φλέγον ζήτημα της υστέρησης των εσόδων, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και κυρίως το φλέγον ζήτημα της υστέρησης των εσόδων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη. «Μιλήσαμε γενικά για τις προτεραιότητες του υπουργείου εν όψει και της ΔΕΘ», αρκέστηκε να πει η υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης στο Μαξίμου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1856286 .

Τ. Μπιρμπίλη: H απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Τ. Μπιρμπίλη: H απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Γ. Προβόπουλος: Αφήνουμε πίσω το φαύλο κύκλο

«Τα δημοσιονομικά έχουν τεθεί υπό έλεγχο παρά τα όποια προβλήματα, έχουν ληφθεί πολύ τολμηρές πρωτοβουλίες στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς», δήλωσε κατά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, και εκτίμησε πως διαμορφώνονται συνθήκες ενάρετου κύκλου στην οικονομία. Η χώρα αφήνει πίσω της φαύλο κύκλο που την ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Έχουμε κατακτήσει όλους τους μεγάλους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει, απάντησε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως οι επόμενοι στόχοι είναι η δημιουργία κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς, κοινωνικής δικαιοσύνης και η ανάπτυξη της οικονομίας.

Επίσπευση διασταυρώσεων - Σφίγγει ο κλοιός για τους οφειλέτες

Ειδικά για το θέμα των εσόδων, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει -με οποιοδήποτε κόστος- τυχόν «ναυάγιο» του προϋπολογισμού και για το λόγο αυτό τόσο κατά τη συνάντησή του με τον ειδικό γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, όσο και με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να σφίξει ο «κλοιός» σε όσους έχουν οφειλές ή οποιαδήποτε εκκρεμότητα με την εφορία, ζητώντας επίσπευση των σχετικών διασταυρώσεων. Τέθηκε μάλιστα αυστηρό χρονοδιάγραμμα έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς τότε εκτιμάται ότι θα κριθεί και η «τύχη» του προϋπολογισμού.

Έτσι μετά τα ευρήματα των διασταυρώσεων για τις επιχειρηματικές αμοιβές, το νέο τελεσίγραφο προς μεγαλοοφειλέτες http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1855945 και τη σύσταση ειδικών ομάδων του ΣΔΟΕ κατά τη φοροδιαφυγής http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1855852 , η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ προχωρεί άμεσα σε νέες διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων και στο στόχαστρο πλέον βρίσκονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1856144 . Την ίδια ώρα αναμένεται να εντατικοποιηθούν και οι διασταυρώσεις που αφορούν την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.

«Το κυνήγι των εσόδων κινδυνεύει να αποδειχθεί χαμένη υπόθεση, αν δεν υπάρξουν εδώ και τώρα μέτρα για την ανάπτυξη και για την τόνωση της αγοράς», σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στη σύνοδο ΔΝΤ - ΟΙΤ το Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (ΟΙΤ) που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στο Όσλο με αντικείμενο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η σύνοδος υπό την προεδρία των επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν και του ΟΙΤ Χουάν Σομάβια, θα εστιάσει «στις προκλήσεις στην ανάπτυξη, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική συνοχή».

Οι δύο οργανισμοί ανακοίνωσαν τη συμμετοχή στη σύνοδο του κ. Παπανδρέου, καθώς και του πρωθυπουργού της Ισπανίας Χ.Λ.Ρ. Θαπατέρο, της Γαλλίδας υπουργού Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ και του Βρετανού υπουργού Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα