Γερμανία: Υψηλότερες προβλέψεις για την ανάπτυξη

Αναμένεται στο 3% φέτος
Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 14:49
UPD:14:59

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να «τρέξει» το 2010 με ρυθμό περίπου 3%, έναντι 1,9% που είχε εκτιμηθεί τον Ιούνιο.

Προς τα πάνω αναθεώρησε η Bundesbank τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στη Γερμανία φέτος, μετά τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η γερμανική οικονομία αναμένεται να «τρέξει» το 2010 με ρυθμό περίπου 3%, έναντι 1,9% που είχε εκτιμηθεί τον Ιούνιο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,2% το δεύτερο τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την επανένωση, το 1991.

«Ο ρυθμός της ανάπτυξης θα ομαλοποιηθεί μετά την τεράστια δυναμική του δευτέρου τριμήνου», αναφέρει η Bundesbank στην έκθεσή της. «Αλλά, γενικά, τα θεμελιώδη οικονομικά στη Γερμανία είναι πολύ ευνοϊκά αυτή τη στιγμή.»

Η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για γερμανικά προϊόντα τροφοδοτεί την ανάκαμψη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία είχε συρρικνωθεί πέρυσι κατά 4,7%. Αν και η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να μετριαστεί στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, μειώνοντας τις εξαγωγές της Γερμανίας, η εγχώρια ζήτηση εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί, σύμφωνα με τη Bundesbank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα