Iσχυρές πιέσεις στο ευρώ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 14:22

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των τελευταίων εννέα ημερών υποχώρησε το ενιαίο νόμσιμα έναντι του δολαρίου κατά τις πρωινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου.

Οι πιέσεις στο ευρώ αποδίδονται σε εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην επόμενη συνεδρίασή της, στις 5 Δεκεμβρίου, θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης, κάτι το οποίο θα μειώσει τις αποδόσεις καταθέσεων σε ευρώ.

Ως ένδειξη ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής ερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του μέλους του δ.σ. της τράπεζας Σίρκα Χερμαλάινεν ότι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης και η ισχυροποίηση το ευρώ περιορίζουν τις πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/18/260498.htm .

Μια μείωση των επιτοκίων της ευρωζώνης ενδέχεται να καταφέρει πλήγμα στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, καθώς «οι αποδόσεις είναι ο κινητήριος μοχλός των αγορών συναλλαγματος», όπως επισημαίνει ο αναλυτής στη Credit Agricole Indosuez Μιτούλ Κοτεσά.

Το ευρώ υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Νοεμβρίου - στα 1,0001 δολάρια ανά ευρώ - πριν ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια.

Στις 14:19' ώρα Ελλάδος, το ευρώ ισοδυναμούσε με 1,0020 δολ., έναντι 1,0031 δολ. στις 23:00 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,0125 δολάρια ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα