Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 08:02

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δεύτερη δόση στήριξης και "άρωμα" νέων μέτρων. Εύσημα με αστερίσκους από την Κομισιόν για την οικονομία".

"Διαρθρωτικά" μέτρα για να αποφευχθεί τυχόν "ολίσθηση" του προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο ζητεί από την κυβέρνηση η Κομισιόν, η οποία, ωστόσο, αναγνώρισε χθες την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο α' εξάμηνο και κάλεσε τα κράτη-μέλη να εγκρίνουν το Σεπτέμβριο την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου", γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Φθινοπωρινή "επίθεση" για διαρθρωτικές αλλαγές. Σε γενικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων προχωρεί η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση δρομολογεί επιθετική πολιτική για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία, που θα εκφραστεί αρχικά με το γενικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων από τον Σεπτέμβριο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καμπανάκι από Κομισιόν. Σήμα για μεταρρυθμίσεις σε έξι μέτωπα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετική ψήφος της Κομισιόν για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Επισημαίνει, όμως, ότι ο στόχος μείωσης του ελλείμματος διατρέχει κινδύνους και αν χρειαστεί θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή σημειώνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν ορισμένες ακόμη παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό το 2011".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εύσημα αλλά και συστάσεις για την ελληνική οικονομία. Πράσινο φως για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου άναψε η ΕΕ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με εύσημα για την τιθάσευση του ελλείμματος αλλά και επισημάνσεις για τους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας που έχουν να κάνουν με την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών συνοδεύτηκε η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕ ότι η Ελλάδα πληροί τους όρους για τη δεύτερη δόση του δανείου".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα