Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Dell

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 09:22

H No3 κατασκευάστρια υπολογιστών στον κόσμο εμφάνισε έσοδα ύψους 15,5 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 15,2 δισ. δολαρίων.

Πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street διαμορφώθηκαν τα κέρδη και οι πωλήσεις της Dell, με τη διοίκηση της εταιρείας να αναμένει ενίσχυση της ζήτησης από εταιρικούς πελάτες.

Όπως ανακοινώθηκε αργά χθες, η No3 κατασκευάστρια υπολογιστών στον κόσμο εμφάνισε έσοδα ύψους 15,5 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 15,2 δισ. δολαρίων.

Ανώτερα των προσδοκιών ήταν και τα καθαρά κέρδη της, τα οποία αυξήθηκαν στο τρίμηνο στα 545 εκατ. δολάρια από 472 εκατ. δολάρια που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά στοιχεία εταιρειών όπως η Dell παρακολουθούνται με εξαιρετική προσοχή από τους αναλυτές δεδομένου ότι οι δαπάνες στον κλάδο της τεχνολογίας θεωρούνται ενδεικτικές για την υγεία των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Dell, η ζήτηση για PC αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα τρίμηνα, καθώς ανακάμπτει η οικονομία. Όπως ανακοινώθηκε χθες, τα έσοδα στις μεγαλύτερες κατηγορίες προϊόντων της εταιρείας – τους φορητούς υπολογιστές και τους επιτραπέζιους – αυξήθηκαν κατά 17% και 22%, αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα