Γερμανία: Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο

Προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 13:59

Χθες, η Bundesbank προέβλεψε ότι η γερμανική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό της τάξεως του 3% το 2010, από 1,9% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο.

Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει στο δεύτερο εξάμηνο του 2010, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών της χώρας σε έκθεσή του, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ανακοίνωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 2,2% - στα υψηλότερα επίπεδα από την ενοποίηση - ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όπως τονίζει το γερμανικό υπουργείο, για αυτό το λόγο η κυβέρνηση θα πρέπει να τροποποιήσει την επίσημη πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο σύνολο του έτους, η οποία τώρα βρίσκεται στο 1,4%.

Χθες, η Bundesbank προέβλεψε ότι η γερμανική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό της τάξεως του 3% το 2010, από 1,9% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο.

«Οι μηνιαίοι οικονομικοί δείκτες επισημαίνουν τη θετική έναρξη του τρίτου τριμήνου για την οικονομία της Γερμανίας», αναφέρει στην έκθεσή του το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η ανοδική πορεία διευρύνεται, με την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, όπως και οι εξαγωγές.

«Όμως, η ορμή της οικονομίας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα λιγότερο ισχυρή το δεύτερο εξάμηνο από ό,τι στο πρώτο», αναφέρει, διευκρινίζοντας ότι η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας πιθανόν να δώσει μεγαλύτερη ώθηση και στην ιδιωτική κατανάλωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα