Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου εταιρειών Ηρακλής

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 17:00
UPD:17:05

Στα 427 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο εννεάμηνο του 2002 οι πωλήσεις του ομίλου εταιρειών Ηρακλής σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001. Σε απόλυτα συγκρίσιμα μεγέθη, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5%.

Οι εγχώριες πωλήσεις τσιμέντου ανήλθαν σε 4,1 εκατομμύρια τόνους και οι εξαγωγές σε 2 εκατομμύρια τόνους. Το περιθώριο μικτού κέρδους παρουσίασε βελτίωση κατά 4,8% και το περιθώριο μερικού κέρδους βελτίωση κατά 9,3%, λόγω μειωμένου κόστους καυσίμων και εργασίας καθώς επίσης και των συνεχιζόμενων ωφελειών από τη συγχώνευση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και της Τσιμέντα Χαλκίδας Α.Ε.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 79 εκατομμύρια ευρώ αντικατοπτρίζοντας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τον περιορισμό των χρηματοοικονομικών εξόδων λόγω της μείωσης του δανεισμού και των επιτοκίων.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 49,6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου προσωπικού το οποίο κυμάνθηκε στα επίπεδα της πρόβλεψης η οποία σχηματίσθηκε τον Ιούνιο του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα