Potash: Σε συζητήσεις με τρίτα μέρη

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 13:42

Η Potash αναφέρει ότι μετά την προσέγγιση της BHP, στις 12 Αυγούστου, βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης μιας σειράς στρατηγικών εναλλακτικών.

Σύσταση προς τους μετόχους της να απορρίψουν την προσφορά της BHP Billiton, ύψους περίπου 40 δισ. δολαρίων, απηύθυνε σήμερα η καναδική εταιρεία λιπασμάτων Potash Corp., ανακοινώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τρίτα μέρη για τη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών.

Ειδικότερα, η Potash αναφέρει ότι μετά την προσέγγιση της BHP, στις 12 Αυγούστου, βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης μιας σειράς στρατηγικών εναλλακτικών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο μεταλλευτικός όμιλος έχει έρθει σε επαφές με τρίτα μέρη «τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξετάσουν εναλλακτικές συναλλαγές».

Σε δημοσίευμά του, την προηγούμενη εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Potash να αντικρούσει την επιθετική προσφορά της BHP Billiton, ύψους 130 δολαρίων ανά μετοχή, ενδέχεται να την οδηγήσουν στην Κίνα.

Πληροφορίες του πρακτορείου ανέφεραν ότι η Potash είναι απολύτως πεπεισμένη ότι μπορεί να προσελκύσει νέες, βελτιωμένες προσφορές, καθώς έχει ηγετική παρουσία στον κλάδο της.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο πιο πιθανός υποψήφιος είναι η κινεζική παραγωγός λιπασμάτων Sinofert, η οποία ήδη ελέγχει μερίδιο 22% στην καναδική εταιρεία. Η βιομηχανία αλουμινίου Chalco και η κρατικά ελεγχόμενη χημική βιομηχανία ChemChina προβάλλουν επίσης ως υποψήφιοι αγοραστές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα