Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 08:40

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοιχτές" και γρήγορες διαδικασίες στις τράπεζες. Επιτάχυνση της αναδιάταξης του πιστωτικού συστήματος ζητούν οι δανειστές μας".

"Στενό πλαίσιο για την αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου μέσα στους επόμενους μήνες θέτει η τρόικα. Μέσα στον Σεπτέμβριο συσσωρεύεται σειρά υποχρεώσεων που αφορούν τις τράπεζες και έως το τέλος του έτους θα έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, η μελλοντική εικόνα του εγχώριου συστήματος" γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε καθεστώς απραξίας η αγορά των ακινήτων. Η στάση αναμονής αγοραστών και πωλητών "παγώνει" τις δικαιοπραξίες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αβεβαιότητα στην οικονομία, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και οι περιορισμένες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων έχουν οδηγήσει σχεδόν σε πλήρη απραξία την κτηματαγορά παρ' όλο που το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων συζητείται όλο και εντονότερα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο τραπέζι μείωση εισφορών στο ΙΚΑ. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μείωσε 25% τη δαπάνη για φάρμακα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παράθυρο" για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που είναι στα υψηλότερα επίπεδα της ΕΕ άνοιξε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος. Όπως τόνισε, εφόσον τα μέτρα για τον έλεγχο των δαπανών υγείας αλλά και της αύξησης των εσόδων αποδώσουν, μπορεί και πρέπει να μειωθούν οι εισφορές. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα εξοικονομηθούν περί το 1 δισ. ευρώ από τον κλάδο υγείας, ενώ εκτιμάται πως μπορεί να μειωθεί η εισφοροδιαφυγή".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φως βλέπει τώρα η Moody's. Προειδοποιεί όμως για χαμηλή ανάπτυξη στην Ευρώπη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σταθερότητα του ελληνικού χρέους στο 150% του ΑΕΠ το 2013 και αποκλιμάκωσή του στη συνέχεια προβλέπει η Moody's εκτιμώντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα που ακολουθείται από την ελληνική κυβέρνηση δεν αφορά μόνο στη δημοσιονομική σταθεροποίηση αλλά περιλαμβάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που αν εφαρμοστούν πλήρως θα οδηγήσουν σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και ώθηση της ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα