Σερβία: Νέα μονάδα παραγωγής της Bauerhin IGB Automotive

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010 09:41

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και περιφερειακής ανάπτυξης της Σερβίας, κ. Mladjan Dinkic, ο δήμαρχος του δήμου Indjija, κ. Goran Jesic και ο διευθυντής της γερμανικής εταιρείας Bauerhin IGB Automotive, κ. Joseph Hilmer υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Indjija.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2011 και έως το 2012 προβλέπεται να απασχολεί συνολικά 750 άτομα, επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά από την υπογραφή της συμφωνίας ο κ. Dinkic, προσθέτοντας πως μετά από την οικονομική κρίση του 2009 το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τη σερβική αγορά έχει φέτος αναζωπυρωθεί.

Σημειώνεται πως η Bauerhin IGB Automotive ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου εργοστασίου της στην Indjija το 2007 (σήμερα σε αυτό απασχολούνται 300 άτομα) και μετά από μία επιτυχή πορεία τριών ετών αποφάσισε τη δημιουργία και δεύτερης παραγωγικής μονάδας, στην οποία θα απασχολούνται άλλα 450 άτομα. Η εταιρεία παράγει θερμαινόμενα καθίσματα αυτοκινήτων με τα οποία εξοπλίζονται τα τελευταία μοντέλα γνωστών ονομάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως οι BMW, Mercedes Benz, Audi, Porsche, Volkswagen, Opel, Ford, Nissan, Aston Martin κ.α.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα