«Στο κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 10:46
UPD:10:47

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, διευρύνοντας τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, εν μέσω ανησυχιών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Το επενδυτικό κλίμα επιδείνωσε και η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από την Standard & Poor’s. Ο διεθνής οίκος εξέφρασε την ανησυχία του για το υψηλό κόστος στήριξης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Οι τίτλοι των ιρλανδικών τραπεζών βρίσκονται υπό πίεση, με τις Bank of Ireland και Allied Irish Banks να υποχωρούν κατά 2,3% και 1,9%, αντίστοιχα.

Στις 10:22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 0,3% στις 1.016,44 μονάδες. Χθες, κατέγραψε απώλειες 1,6%.

«Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκαναν τους επενδυτές να ξεχάσουν τις ανησυχίες για το χρέος της ευρωζώνης, ωστόσο αυτή η υποβάθμιση τους υπενθύμισε ότι τα προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν», σχολίασε ανώτατο στέλεχος της Diamant Bleu Gestion στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα