ΝΔ: Η κυβερνητική αυταρέσκεια βλάπτει την αγορά

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 13:40

«Ούτε ένας παραγωγικός φορέας δεν έχει μείνει που να μην εκφράζει ανησυχία για την ύφεση και την απουσία ουσιαστικής αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης», σημειώνει ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας πως δεν αξιοποιούνται τα αναπτυξιακά εργαλεία του κράτους, την ώρα που το πρόβλημα της ρευστότητας φουντώνει και η επιχειρηματικότητα δέχεται πρωτοφανή πίεση.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, η κυβέρνηση αυτάρεσκα θεωρεί πως βρίσκεται τάχα στο σωστό δρόμο ενώ :

Ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

- οι Δημόσιες Επενδύσεις έχουν περιοριστεί στο πρώτο επτάμηνο του 2010 κατά 36%,

- το ΕΣΠΑ προχωρεί με ρυθμούς χελώνας,

- τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ είναι 100 φορές κάτω το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με πέρσι και

- αντί για απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σε αρκετές περιπτώσεις, υιοθετούνται γραφειοκρατικές ρυθμίσεις !

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, απαιτούνται επειγόντως επενδύσεις και ανάπτυξη, ενώ η επιχειρηματική κοινότητα απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία και ένα Δημόσιο που θα στηρίζει τις υγιείς πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα.

«Οι περιστάσεις δεν είναι από τις συνηθισμένες. Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρώτη από όλους όμως η ίδια η κυβέρνηση», καταλήγει ο πρώην υπουργός, τονίζοντας πως αυτό που βλάπτει την οικονομία και την αγορά είναι η κυβερνητική αυταρέσκεια, οι καθυστερήσεις και η έλλειψη συντονισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα